هر كس در نمازهاي واجب يا مستحب خود سوره كوثر را قرائت نمايد خداوند از آب حوض كوثر به او بنوشاند و كنار درخت طوبي همجوار رسول خدا صلي الله عليه و آله وسلم خواهد شد.

 

محتواي سوره

سوره كوثر در مكه نازل شده و داراي 3آيه است. كلمه كوثر به معني خير فراوان است. در اينكه منظور از كوثر، نهري است در بهشت، يا حوضي در محشر، يا ذريه و فرزندان زياد، يا علماي امت، يا نبوت و قرآن، يا علم و حكمت ‏يا… نظريه‌هاي گوناگوني وجود دارد.

شأن نزول سوره

در شان نزول اين سوره مى خوانيم : “عاص بن وائل “كه از سران مشركان بود پيغمبراكرم (ص) را بـه هـنـگام خارج شدن از مسجدالحرام ملاقات كرد, و مدتى باحضرت گفتگو نمود, گروهى از سران قريش در مسجد نشسته بودند و اين منظره رااز دور مشاهده كردند, هنگامى كه “عاص بن وائل ” وارد مسجد شد به او گفتند: با كه صحبت مى كردى ؟ گفت : با اين مرد “ابتر”

 تـوضـيـح ايـن كه : پيغمبراكرم (ص) دو فرزند پسر از بانوى اسلام خديجه داشت : يكى “قاسم ” و ديـگرى “طاهر” كه او را “عبداللّه “نيز مى ناميدند و اين هر دو در مكه از دنيا رفتند, و پيغمبر اكرم (ص) فاقد فرزند پسر شد اين موضوع زبان بدخواهان قريش را گشود و كلمه “ابتر” (يعنى بلاعقب ) را براى حضرتش انتخاب كردند، فكر مى كردند با رحلت پيغمبراكرم (ص) برنامه هاى او به خاطر نداشتن فرزند ذكور تعطيل خواهد شد و خوشحال بودند.

 قـرآن مـجـيـد نـازل شـد و بـه طرز اعجازآميزى در اين سوره به آنها پاسخ گفت و خبر داد كه دشـمـنـان او ابـتر خواهند بود و برنامه اسلام و قرآن هرگز قطع نخواهدشد, بشارتى كه در اين سوره داده شده از يكسو ضربه اى بود بر اميدهاى دشمنان اسلام و از سوى ديگر تسلى خاطرى بود بـه رسـول اللّه (ص) كه بعد از شنيدن اين لقب زشت و توطئه دشمنان قلب پاكش غمگين و مكدر شده بود.

نکته ها

درزمانی که خبر تولد دختر سبب اندوه پدر می شد،به گونه ای که صورتش از غصه سیاه گشته وبه فکر فرومی رفت که از میان مردم فرار کندیا دخترش رازنده به گورکند:«یتواری من القوم ام یدسه »(نحل،59)دراین زمان قرآن به دختر لقب کوثر

می دهدتافرهنگ جاهلی رابه فرهنگ الهی وانسانی تبدیل کند.

***عطا کردن کوثر به شخصی مثل پیامبر،زمانی معنا دارد که عطا کننده سرچشمه علم وحکمت وقدرت ورحمت باشد،بنابر این عطای کوثر نشانه صفات وکمالات الهی است.

***هدیه اشرف معبودبه اشرف مخلوق چیزی جز کوثر نمی تواند باشد(انا اعطیناک الکوثر)

***خداوند هم سبب سازاست وهم سبب سوز.او می تواند از یک فاطمه کوثر بیافریندومی تواند افرادی را که پسران رشید دارند به فراموشی بسپارد.

***درقرآن سوره ای به نام کوثر داریم وسوره ای به نام تکاثر.اما کوثر ارزش است وتکاثر ضد ارزش؛زیرا اولی عطیه الهی است که دنباله اش ذکر خداست(اعطیناک الکوثر فصل )ودومی یک رقابت منفی که دنباله اش غفلت از خداست.(الهاکم التکاثر)

کوثر مارابه مسجد می بردبرای نماز(فصل لربک)وتکاثر مارابه گورستان می برد برای سرشماری مردگان(حتی زرتم المقابر)




موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت
نظر از: مدرسه علمیه امام خمینی ره رباط کریم [عضو] 

سلام علیکم
متشکرم

1394/02/21 @ 18:43


فرم در حال بارگذاری ...